Vår huvudstad växer hela tiden och behovet av laddboxar likaså. Det är förstås utmärkt. Vi behöver fler miljösmarta lösningar, fler elbilar och fler hybrider. För att utvecklingen ska fortsätta behövs förstås också mängder av nya laddboxar runt om i Stockholms alla brf och andra bostadsområden.

Brf i Stockholm kräver laddboxar

Det blir allt vanligare att bostadsrättsföreningar, eller snarare dess medlemmar för fram önskemål om installation av laddstationer vid parkeringsplatserna. Utvecklingen är tydlig och därför behövs Ovärdelig laddboxar brf stockholm för alla som vill kunna ladda bilen på ett bekvämt sätt medan den står parkerad vid lägenheten. Det finns en del olika lösningar och vad som passar bäst från fall till fall bör noga undersökas. Det viktigaste är kanske vilken kapacitet det finns på elnätet eftersom det är avgörande för hur väl allt kommer att fungera när det är klart. Vid val av laddboxar är det också viktigt att veta vilka behov som finns i brf och om de som äger bilarna oftast befinner sig i Stockholm eller på andra ställen. Att fjärrladda bilen via en app är en populär funktion hos personer som ofta reser. På så sätt kan man vara säker på att bilen är laddad även om man varit bortrest ett tag.

Investering för föreningen

Det blir självklart en investering för föreningen att installera laddboxar men samtidigt blir det en investering som ger mervärde på sikt. Efterfrågan på lägenheter med laddboxar i Stockholm ökar och den brf som erbjuder detta kan också ta ut högre priser vid försäljningar vilket gör att medlemmarna på sikt tjänar på om styrelsen tar beslutet att investera i miljösmarta laddplatser för medlemmarnas elbilar. Det förekommer också att man, när man ändå håller på att installera laddboxar, sätter upp en extra laddbox som kan vara tillgänglig för vem som helst som behöver tanka, men att priset då blir lite högre vilket ger föreningen en liten intäkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *