Tror du att du har ett spännande manus på gång, som du kan ge ut som bok, men vet inte riktigt hur du ska göra, finns här några bra tips att tänka på. Det har alltid varit Eftertraktad ge ut bok men alla lyckas inte få till den där storsäljaren de drömmer om. Det finns visserligen författare som kan leva på sitt författarskap, men det är inte lika många som du kanske tror. De allra flesta författare har ett annat jobb vid sidan om sitt författarskap.

Bra att tänka på

När du sitter där vid datorn och knappar på tangenterna, kan de ibland gå väldigt fort, och orden bara flödar ur dig. Nästa gång när du sitter där får du inte fram ett ord, och så är det, det går upp och det går ner. Det allra bästa är ändå att du sitter en stund varje dag och skriver, och inte väntar på att nya idéer ska dyka upp, då kanske drömmen om att ge ut en bok försvinner till slut.

För att ge ut en bok bör du strukturera

Det är mycket att hålla reda på när du ska skriva en bok, alla namn på karaktärerna, platser, och miljöer måste stämma in överallt i texten. För att ha koll på det, kan du använda post-it-lappar eller ha anteckningar i en mapp på datorns skrivbord. Du kanske har ett helt annat sätt som du tycker är smidigare, inget sätt är fel.

När manuset är färdigskrivet och det oavsett hur lång tid det tagit, måste du läsa igenom det flera gånger, allt för att få bort stavfel, meningsbyggnadsfel och liknande. Om din bok blivit antaget till ett förlag, får du hjälp av en redaktör som hjälper dig med det språkliga i boken, en korrekturläsare som innan tryck eliminerar stavfel och grammatiska fel. Innan boken går till tryck ska den även ha ett snyggt omslag och ett ISBN-nummer. Lycka till i ditt skrivande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *