Undrar du över vilken längd du ska ha på dina träningstights? Detta beror på en rad olika omständigheter, bland annat om du tänkt träna inomhus eller utomhus samt vilken tid på året det gäller. Det handlar också om vad temperaturen ligger på om det är så att du tänkt träna inomhus. Säg att du tränar inomhus eller utomhus på sommaren. Är du då en person som har lätt för att börja svettas? Då kan det helt klart vara värt att satsa på ett par korta träningstights. Genom att göra det kan din hud nämligen andas mer samtidigt som det blir betydligt svalare än att ha på sig ett par träningstights som täcker hela benen. 

Är du i stället en person som har lätt för att börja frysa och tänkt träna utomhus eller på ett gym med låg temperatur? Då kan det i stället vara bättre att satsa på ett par långa träningstights. Dessa träningstights kan också vara fodrade, gjorda i tjockare tyg eller ha några andra egenskaper som gör de varma. Det kan också vara så att de är vindtäta träningstights vilket lämpar sig väl för dig som vill kunna träna utomhus när det blåser mycket. Träningstights med borstad insida brukar även göra det enklare för dig att hålla värmen uppe. 

Vad mer bör jag tänka på när jag ska köpa träningstights? 

Har du till exempel tänk träna löpträning utomhus när det är skymning eller mörkt? Oavsett om det rör sig om långa eller korta träningstights bör du då tänka på att ha ett par tights med reflexer eller som av andra skäl är synliga när det är lite mörkare utomhus. Löper du på en väg där det kör bilar kan det annars vara förenat med livsfara. 

Långa tights ger bättre kompression 

Om du vill ha så mycket stöd som möjligt för dina muskler när du tränar bör du välja ett par långa tights med kompression. Detta ger nämligen ett stöd för dina muskler. Eftersom långa tights täcker hela benen får du på så sätt bättre kompression när du använder ett par sådana jämfört med vad du får om du i stället använder ett par korta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *