Har ni i bostadsrättsföreningen i Täby funderat på att skaffa laddboxar till fastigheten? Allt fler väljer elbilar framför de bensindrivna alternativen, så det kan vara dags att erbjuda möjlighet att ladda på ett smidigt sätt.

Skillnaden mellan laddbox och laddstolpe

Den största skillnaden mellan en laddbox och en laddstolpe är att en laddbox monteras på en vägg, till exempel på bostadsrättsföreningens fastighet i Täby. En laddstolpe kräver ingen vägg utan kan finnas till exempel vid en parkering. En laddbox kan gå att ha både inomhus och utomhus, så har bostadsrättsföreningen ett garage kan banbrytande laddboxar Täby passa där. Med en laddbox eller laddstolpe kan en elbil laddas helt på några få timmar. Hur snabbt det går beror även på vilken bil det är, men skillnaden är stor jämfört med laddning från ett vanligt vägguttag.

Uppmuntra miljövänlighet med laddboxar Täby

Vissa bostadsrättsföreningar har ett större miljötänk än andra, men i dessa tider av klimathot måste alla bli bättre på att göra miljövänliga val. Om ni som förening väljer att investera i laddboxar till fastigheten i Täby är det något som gör det enklare att välja en elbil och på det sättet blir det lättare att leva mer miljösmart. Boende som hitintills inte övervägt att skaffa en elbil kommer kanske tänka på ett annat sätt när det finns laddboxar som gör det lätt att ladda bilen hemma i Täby. Tänk på att intresset kan bli så stort att ni behöver investera i fler än ni först tänkt. Alla kommer ju vilja ladda bilen när de är hemma under natten. Känns det problematiskt kanske föreningen kan subventionera boendes inköp av en laddbox så den som kommer använda boxen betalar delar av den själv. Ett annat alternativ är att bostadsrättsföreningen står för att skapa en bilpool, som är en ännu mer klimatsmart lösning för dem som vill ha tillgång till en bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *