När du ska ha en ny takläggning i Stockholm kanske du funderar på om du ska anlita en takläggare eller göra jobbet själv. Det finns många aspekter att tänka på för att på ett rationellt sätt komma fram till ett beslut. Framför allt om du tänkt göra det själv finns det många saker att vara medveten om. Att lägga tak kan ibland vara svårt, och kräver sin kompetens.

Att lägga taket själv

Om du skulle bestämma dig för att lägga taket själv gäller det att veta hur hela processen går till. Bland annat hur du ska lägga takpapp som undertak, och därpå sedan lägga läktning med rätt mått. Centrumavståndet för ströläkt och bärläkt är exempel på saker som bör kännas till när det kommer till läktning. Och hur långt från vindskivan den ska ligga.

Dessutom ska det bestämmas vilket material du vill använda, och man ska känna till kostnaderna för detta. Det finns dessutom något som kallas byggbredd, vilket är bredden på takpannorna när de ligger ihakade varandra som de kommer att göra på taket. Detta görs för att veta hur många pannor som kommer att behövas.

Det är dessutom bra att känna till priserna på olika takmaterial, då priserna skiljer sig en aning. Tegel är till exempel det dyraste materialet.

Utöver allt detta krävs att taket läggs på ett kompetent och noggrant sätt. Du vill förmodligen inte ha några läckor, eller fåglar som bygger bo mellan pannorna.

Köp takläggning i Stockholm

Att anlita en takläggare till att göra en Originell takläggning stockholm åt dig må vara lite dyrare, men det är betydligt mycket enklare och smidigare. Du behöver inte lägga ned din egen tid, utan kan bara vänta på att det blir klart. Dessutom kan du lita på att allt går rätt till och blir gjort med kvalitet. Dessutom har de flesta takläggare försäkring. Detta är något du verkligen bör försäkra dig om innan du skriver något kontrakt. Skulle något mot förmodan gå fel vill du ju inte stå där med byxorna nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *