I Täby har du alla möjligheter att utbilda dig till plåtslagare. Du kan välja inriktning redan inför gymnasiet eller utbilda dig i vuxen ålder. För dig som behöver anlita en plåtslagare som snabbt kommer hem till dig i Täby finns det många att välja på. När det kommer till utbildning är plåtslageri ett gediget hantverk som passar den som vill jobba med kroppen. Du får arbeta med många olika sorters kunder och uppdrag. Det kan vara att lägga tak på stora nybyggen till att fixa små detaljer hemma hos privatkunder. Du har också goda möjligheter att vidareutbilda dig och starta eget företag.

Bli plåtslagare i Täby

Det råder brist på plåtslagare i Täby och runt om i Sverige. År 2020 saknades det över 2 000 personer med rätt kompetens. Så du kan lätt bli en eftertraktad plåtslagare Täby och snabbt få en anställning när du är färdig med din utbildning. Ibland rekryteras till och med plåtslagare under studietiden när de gör sin lärlingsperiod. Då arbetet är varierat kan du räkna med en spännande vardag. Tänk bara på att du ofta kommer arbeta på höjder som när du lägger tak och arbetar med detaljer kring skorstenar. Så lider du av höjdskräck är det inte rätt yrke.

Olika typer av plåtslagare

Visst är det vanligast att du kommer arbeta med ett företag där vardagen är varierad. Samtidigt är Täby en större ort, vilket gör att du som plåtslagare kan specialisera dig. Det finns möjlighet att arbeta med flygplan genom att specialisera dig som flygplansplåtslagare och arbeta inom industrin. Vill du arbeta i en verkstad kan du istället specialisera dig som verkstadsplåtslagare. Så om du exempelvis inte gillar att jobba utomhus kan du hitta din nisch. Idag finns det också många hjälpmedel så du behöver inte vara extremt vältränad för att klara jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *